20. juli 2014

Om opdrættet

OBS – opdrættet er sat på pause ifm. flytning og opstart af nyt arbejde.
Nyt vil komme, når der flytter ny hunkat ind.

Opdrættet befinder sig i et hjertet af Thy og er både hyggeligt, hjemligt og seriøst.

Som opdrætter går jeg meget op i mine dyr, og jeg bruger en del tid på foredrag og kurser. Derudover tager jeg jævnligt på udstillinger. Oftest er det i Jylland/Fyn og en sjælden gang tager vi også over broen til Sjælland og til udlandet.
 
Alle avlskatte vil blive DNA-testet for relevante sygdomme inden avl. Dette er for at sikre, at alle killinger herfra opdrættes med udgangspunkt i sunde og raske forældre, så sundheden forhåbentligt også er i top hos killingerne. Jeg er utroligt bevidst om, hvad jeg ser som det helt rette temperament og selekterer meget efter dette.
 
Opdrættet startede med drømmen om burmeseropdræt, men min eneste hunkat måtte desværre lukkes som avlskat efter en kompliceret drægtighed. Xarabi lever derfor nu herhjemme som forkælet kastrat og nyder sin nye rolle som husets forkælede dronning. 
 
I løbet af 2020 eller 2021 håber jeg meget på igen at kunne finde en ny fin hunkat, som kan blive starten på et nyt eventyr.
Jeg har genfundet lysten til min første, ældste kærlighed – Russian blue. Jeg håber derfor at jeg i løbet af et par år kan finde den helt rigtige til et nyt, blåt eventyr.
Men meget mere om det kommer senere.
 
Devouee – stamnavnet
Min første burmeser – Bodyguard’s Devouee-of-Bjelke – var en kat, som satte så dybe poteaftryk i mit hjerte, at hun for altid vil blive husket.
Hun var hele årsagen til, at jeg lærte at elske burmeserens ligefremme, alt-elskende sind og lidt kompakte udseende. Devouee var virkelig en mursten pakket ind i den mest fantastiske silke og havde et hjerte af guld.
Hun var en lille dame med en jernvilje og hang til vaner og rutiner. Hun tog i mod gæsterne med et åbent sind og hun skulle naturligvis elskes af alt og alle. Ligesom hun også omgående elskede alle omkring sig. Hun var den mest hengivne lille brune kat, jeg nogensinde har mødt.

Devouee fik mig forelsket i burmeseren og katte generelt, og hun vil for altid stå som et lysende klart billede af en alt-elskende, hengiven og fantastisk kat med pels som silke og et hjerte af guld.Til minde om Bodyguard’s Devouee-of-Bjelke har jeg fået Felis Danica-stamnavnet DK Devouee. Jeg håber at kunne give dette stamnavn til killinger i et fremtidigt opdræt.