20. juli 2014

Om opdrættet

Opdrættet befinder sig i Aalborg og er både hyggeligt, hjemligt og seriøst.
Som opdrætter går jeg meget op i mine dyr, og jeg bruger en del tid på foredrag og kurser. Derudover tager jeg ofte på udstillinger.
Opdrættet er med fokus på burmeseren grundet racens helt specielle og meget sociale adfærd.
Alle mine avlskatte vil blive DNA-testet for relevante sygdomme inden avl. Dette er for at sikre, at alle killinger herfra opdrættes med udgangspunkt i sunde og raske forældre, så sundheden forhåbentligt også er i top hos killingerne. Jeg er utroligt bevidst om, hvad jeg ser som det helt rette burmeser-temperament og selekterer meget efter dette.
Devouee som stamnavn
Devouee som stamnavn er ikke et navn opstået af ingenting.
Min første burmeser – Bodyguard’s Devouee-of-Bjelke – var en kat, som satte så dybe poteaftryk i mit hjerte, at hun for altid vil blive husket.

Hun var hele årsagen til, at jeg lærte at elske burmeserens ligefremme, alt-elskende sind og lidt kompakte udseende. Devouee var virkelig en mursten pakket ind i den mest fantastiske silke med et hjerte af guld.
Hun var en lille dame med en jernvilje og hang til vaner og rutiner. Hun tog i mod gæsterne med et åbent sind – hun skulle naturligvis elskes af alt og alle, præcis som hun omgående elskede alle omkring sig. Hun var den mest hengivne lille brune kat, jeg nogensinde har mødt.

Devouee fik mig forelsket i denne vidunderlige race, og hun vil for altid stå som et lysende klart billede af en alt-elskende, fantastisk kat med pels som silke og et hjerte af guld. Et ideal jeg ønsker for enhver burmeser.Til minde om Bodyguard’s Devouee-of-Bjelke har jeg fået Felis Danica-stamnavnet DK Devouee. Jeg håber at kunne give dette stamnavn til burmeserkillinger i et fremtidigt opdræt.

Min første avlshun – Xarabi of Magicat – faldt jeg derfor også straks for.
Xarabi var både smuk og har et skønt sind, hendes mors stamtavle er rigtig spændende, og prikken over i’et er, at hendes far er direkte efterkommer af Devouee.

Det var mit største ønske at kunne starte mit opdræt på linjer, som var i familie med Devouee – så at få en direkte efterkommer var en drøm, der gik i opfyldelse.