Om mig …

Kattene bor sammen mig i et hjertet af Thy.

Som katteejer og -udstiller går jeg meget op i mine dyr, og jeg bruger en del tid på foredrag og kurser.
Jeg tager jævnligt på udstillinger både for at udstille egne katte og gå steward, hvor man lærer rigtig meget om andre racer også. Oftest er det i Jylland/Fyn og en sjælden gang tager vi også over broen til Sjælland og til udlandet.
 
Op til 2018 gik jeg og drømte om at opstarte et opdræt af burmesere, men pga. problemer med drægtigheden blev første kuld ikke til noget. Siden er opdrættet sat på pause, da jeg har købt hus og bruger en del af min tid og energi på at sætte det i stand også. 
Tiden vil vise, om ikke der kommer gang i opdræt igen, og tiden må så vise om det bliver burmeser eller en anden skøn race. 
 
Xarabi lever derfor nu herhjemme som forkælet hunkastrat og nyder sin nye rolle som husets forkælede dronning. Så længe hun lever her, skal der ikke flytte en ny hunkat ind. 
 
 
Devouee – stamnavnet
Min første burmeser – Bodyguard’s Devouee-of-Bjelke – var en kat, som satte så dybe poteaftryk i mit hjerte, at hun for altid vil blive husket.
Hun var hele årsagen til, at jeg lærte at elske burmeserens ligefremme, alt-elskende sind og lidt kompakte udseende.
Devouee var virkelig en mursten pakket ind i den mest fantastiske silke og havde et hjerte af guld.
Hun var en lille dame med en jernvilje og hang til vaner og rutiner. Hun tog i mod gæsterne med et åbent sind og hun skulle naturligvis elskes af alt og alle. Ligesom hun også omgående elskede alle omkring sig. Hun var den mest hengivne lille brune kat, jeg nogensinde har mødt.

Devouee fik mig forelsket i burmeseren og katte generelt, og hun vil for altid stå som et lysende klart billede af en alt-elskende, hengiven og fantastisk kat med pels som silke og et hjerte af guld.Til minde om Bodyguard’s Devouee-of-Bjelke har jeg fået Felis Danica-stamnavnet DK Devouee. Jeg håber at kunne give dette stamnavn til killinger i et fremtidigt opdræt.