Udeliv

I april 2019 flyttede vi fra lejlighed til rækkehus.
I et lille år gik med istandsættelse af huset og haven, og som enhver anden have, så er det jo en løbende proces. I løbet af marts 2020 blev haven endelig indhegnet og haven fik lavet nogle bede, hvor kattene har stor glæde af at gå og snuse til blomster og jagte små insekter.
Haven er indhegnet i ca 180 cm højde hele vejen rundt, der er lavet indhak over døren og ind i et hjørne, samt bag huset. Bag om huset er en sandkasse, som kattene ofte bruger som “lille” toilet, når vejret er godt. Det er rart for kattene at komme ud med det og det sparer lidt på gruset inde.
Ved terrassens lamelhegn under taget har kattene endnu ikke vist interesse for at klatre op, men som et forsøg på sikring i fremtiden er der plantet en klatrerose, som gerne skulle kunne vokse op over taget med kraftige torne og bløde grene, som kattene ikke kan klatre i.
Dette holder to rolige burmeser-kastrater hjemme i egen have. De nyder udelivet og kigger aldrig op ad hegnet. De nyder bare, at kunne komme ud og løbe om kap med hunden og hinanden over græsplænen og slænge sig i solen.
Jeg er meget bevidst om, at skulle jeg en dag få en fertil kat i huset eller en kat med større frihedstrang, så vil jeg formentligt få brug for at sikre haven yderligere enten med indhak hele vejen rundt eller strøm i toppen.

IMG_4823

Billede 1 af 33

Lejlighed og Altan
Før vi flyttede havde kattene adgang til en indhegnet altan. Her brugte de meget af deres tid ude især om sommeren.
Billederne her er tænkt som inspiration til, hvis du overvejer, hvordan du i lejlighed kan give din kat sikre udebetingelser.
Nettet blev opsat på metalstænger – en ved muren og en i det fri hjørne – og så på metalpladen ved gavlen. Fra boligforeningen var der krav om så diskret en indhegning som muligt, derfor blev der opsat “transparent” net, heldigvis var ingen af mine katte interesseret i at bide i det og derfor var det ikke nødvendigt med det bid-sikre net.
Der blev opsat net hele vejen rundt op i 1,9 meters højde, så kattene kunne sidde og kigge ud og nyde den friske luft i sikkerhed. De kom naturligvis kun derud under ledsagelse.